Ingyenes kiszállítás 25.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Amikor anya beteg lesz

Klaudia2023-10-14Betegség illóolajokkalillóolaj, panarom, betegség, megfázás, nátha, influenza

Ősz kezdetével nem csak a gyerekek betegszenek le, általában a sor végén valamelyik szülő is elkapja. Mert  mire kigyógyított egy-két-három gyereket anya vagy apa is kidől. Általában rajtuk sokkal hevesebben és intenzívebben jönnek ki a tünetek (tapasztalatból mondom :)) 


Nálunk se volt ez másépp. Októberben egyik nap az egyik gyerek, rá három napra másik gyerek orra kezdett folyni, aztán jött a harmadik aki még nem találkozott annyi bacival, mert ő a legkisebb és rajta jobban kijött a betegség. Másfél hét beteg ápolás, orrfújás és sok sok kialvatlan éjszaka után anya is elkapta és kidőlt... 

Na de ilyenkor mit is használok?

Gyógyulj meg! tea
Először is főzök egy nagy kancsó Bazsalikomos kert Gyógyulj meg! teát. Telis tele van immunerősítő, fertőtlenítő gyógynövényekkel. Másik nagy kedvenc team ilyenkor a Panarom Megújulás tea keverék!

Megújulás tea

Ezeket felváltva szoktam főzni magamnak, és ezt iszom egész nap! Természetesen facsarok citrom levet és mézet is teszek bele. Amúgy herba és gyógynövény teákat is ugyanúgy szabad és lehet izesiteni! (Mi nem találtunk rá bizonyítékot, hogy a C-Vitamin hő hatására károsodna, tehát nyugodtan mehet a friss citrom a teába. Ha esetleg tudsz kutatásról, tudományos cikkről ami ezzel foglalkozik, kérlek küldd el Nekem. Köszönöm!)

Felnőtt immunerősítés

A diffúzorba mindig teszek ilyenkor Panarom Immunaromot vagy Citrom illóolajat ami a levegőt fertőtleníti a baciktól! De ha valaki jobban szereti a levendulás, nyugtatóbb illatokat ilyen esetben a Provance illóolaj keverék is úgyanugy használható, hiszen ez is telis tele van olyan illóolajokkal melyek ugyanúgy légfertőtlenítő virus- és baktériumölő hatásúak. 

Esszenciák
Torkomat, mellkasomat naponta többször szoktam kenni Zöld és Fehér esszencia keverékével, amik nagyon jó gyulladás csökkentő, fertőtlenítő és immunerősítő hatásúak! 

Kakukkfű szirup
Ha fáj a torkom naponta többször kenem a torkomat Zöld esszenciàval, illetve eszek naponta többször pár kanál Kakukkfű szirupot a Sudár birtoktól! (Vigyázz erre könnyű rászokni olyan finom ;-)) 

Bébelle balzsam
Amikor elkezd bedugulni az orrom és érzem hogy feszít az arcom akkor kerül elő a Bébelle balzsam ami kiválóan lazítja oldja a nyàkot és könnyebben ki tisztul az arcureg! 
Hál istennek én ritkán köhögök de a Bébelle balzsam köhögésre is nagyon hatásos, nagyon jól fel szakítja a lerakódott trutyit... 

Esszenciák

Este általában be ülök egy kád forró vízbe. Tengeri sóra cseppentek Fehér esszenciat vagy a bazsalikomos kert Gyógyulj meg! teából szoktam egy kancsoval főzni és tea füvestől a fürdő vízbe öntöm (Ha nem szereted, hogy úszkál valami a vízben nyugodtan tedd tea tojásba, vagy eldobható teafilterbe) 

Esszenciák

Ha esetleg belázasodom, akkor amig bírom és jól érzem magam, nem csillapítom a lázamat. Amikor már kezdem érezni, hogy rosszabbul vagyok előszőr mindig a Kék esszenciával próbálom meg kordában tartani a lázamat! Kék esszenciából tisztán néhány cseppet a gerincbe bedörzsölök és várom a hatást, nagyon hamar szokott hatni :) 


Estére még elalváshoz párnámra cseppentek néhány csepp Fehér esszenciát ami nagyon jól tisztítja a légutakat így könnyebben el tudok aludni! 

Napsugár kenőcs

Amikor már a sok-sok orrfújástól teljesen kipirosodik az orrom, arcom, akkor előkerül a Napsugár kenőcs. Eredeti hivatása, hogy popsi krém. De mivel telis tele van hidratáló, gyulladáscsökkentő olajokkal mely nagyon jó bőr regeneráló, ezért segít a kipirosodott, kiszáradt arcot nagyon gyorsan helyre hozni! Ha jó a piros babapopsit megnyugtatni akkor hidd el az arcot is szépen helyre hozza.


Ezek kombinációja mindig használ és pár nap alatt rendbe szoktam jönni! Természetesen ezek mellett a vitaminokat is szedem többer között C-vitamint és D-vitamint kicsit magasabb dózisban! 


Nem csodaszer egyik termék se, de ha már könnyebbé tudja tenni a beteg napokat már az nagyon sokat tud segíteni! Főleg, hogy közben a kiscsalád is folyamatosan figyelmet igényel. Az meg amikor apa lesz beteg, ugye nem kell bemutatni senkinek... :-D (Ezek mind neki is segítenek ám, de pssszzzt! el ne áruld neki, majd rájön magától)

Rendelj a webshopból a fent említett termékekből, hogy Te is elkerüld a bajt, de legalább tedd könnyebbé a mindennapokat.

Baráti üdvözlettel,

Klaudia

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.